grill pionowy telefon
Kiełbaski z grilla

Ekologiczny grill pionowy

grill 1
grill 2
grill 3

Czym różni się EKO-GRILL Pionowy od klasycznego, powszechnie używanego opiekacza?

1. Otóż w tym drugim pieczenie odbywa się bezpośrednio nad żarem, bardzo często przy użyciu specjalnych tacek aluminiowych, przez co dochodzi do niekorzystnego dla zdrowia spalania tłuszczu, utraty smaku i wartosci odżywczych opiekanych produktów.

2. Mięso opiekane na ruszcie zawiera związki organiczne zwiększające ryzyko zachorowania na raka piersi, okrężnicy, żoładka i prostaty. Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne tworzą się gdy tłuszcz kapie na ogień i wraz z dymem osiadają na potrawie.

3. Natomiast EKO-GRILL Pionowy spełnia oczekiwania bezpiecznego i zdrowego przyrządzania potraw w bezpośrednim ich styku z aromatycznym dymem, nadającym opiekanym produktom niepowtarzalnego smaku.

4. Zamierzeniem twórców EKO-GRILLA Pionowego jest wyeliminowanie szkodliwych substancji, powstających przy spalaniu wytopionego tłuszczu.

5. Dlaczego nazwa "Pionowy"?? Ponieważ w takim położeniu, obok siebie, umieszczone jest palenisko a po jego bokach siatki do pieczenia potraw. Odbywa się ono na zasadzie promieniowania ciepła z żarzacego się brykietu. Taki układ nie pozbawia pieczeni stałego kontaktu z aromatycznym dymem, co sprawia, że nie traci ona pożądanych walorów smakowych.

Dla zapewnienia całkowitego bezpieczeństwa i czystości podczas opiekania w dolnej częsci EKO-GRILLA Pionowego znajduje się pojemnik z wodą, do którego spływa wytopiony tłuszcz i spada popiół. EKO-GRILL umożliwia również grillowanie na balkonach w budynkach wielorodzinnych z uwagi na brak zadymienia podczas przyrządzania potraw.

Produkcja i sprzedaż grilli - informacje i zamówienia

Tel kom. 500-229-508

E-mail: leszekgadula@wp.pl